Splash Worlds 2017 Lelystad

www.splashworldslelystad.com

In 2017 zal in Lelystad gestreden worden om de felbegeerde titel “Wereldkampioen Splash 2017”. Deze snelle en sportieve eenmansboot is een lust om naar te kijken. Zeilers zijn in deze boot aangewezen op hun technische, fysieke, strategische en tactische kwaliteiten. Aan het eind van dit evenement zal moeten blijken wie deze elementen het best beheerst en met de beker naar huis mag. Geen kwalificaties of selecties, iedereen t/m 21 jaar kan deelnemen in de Splash Blue, ben je ouder kan je meedoen in de Splash Red. 

In totaal zullen er naar verwachting rond de 150 zeilers van verschillende nationaliteiten deelnemen aan dit evenement. Het evenement georganiseerd door de Splash Klasse Organisatie Nederland zal plaatsvinden van 22 tot en met 29 juli in en rondom de Bataviahaven Lelystad. Voor publiek en liefhebbers van de sport een unieke gelegenheid om de zeiltalenten van dichtbij te bewonderen. De organisatie zal door middel van live video beelden de stuurlui aan de wal mee laten kijken met de wedstrijden door middel van live beelden.

Locatie

De organisatie heeft voor de Bataviahaven gekozen vanwege haar uitstekende faciliteiten en het feit dat collega-zeilwedstrijden meer dan lovend waren over de mogelijkheden in de Bataviahaven en Lelystad. Voor het te water laten van alle 150 boten wordt speciaal een botenhelling aangelegd. Daarnaast wordt een tijdelijke camping met zeer goede sanitaire voorzieningen aangelegd voor overnachting. Voor de niet zeilende aanwezigen zal voldoende te doen zijn in het WK-dorp en in de verdere omgeving van Lelystad.

Lokaal tintje

Ondanks dat het WK een internationaal karakter heeft, kiest de organisatie bewust voor Flevolandse inbreng. Naast het prachtige zeilwater op het Markermeer is er voor de jeugd in en rondom Lelystad de kans om net als de topsporters kennis te maken met de zeilsport. En zullen er verschillende activiteiten worden georganiseerd om de jeugd in contact te brengen met de wonderen van de zeilsport. ‘Ons team gaat er alles aan doen om deze jonge sporters ook wat ontspanning te geven tijdens deze spannende dagen!’. Daarnaast kan de organisatie op de steun van de gemeente Lelystad, Provincie Flevoland, Bataviahaven rekenen.

Voor meer informatie check onze website: www.splashworldslelystad.com