Vernieuwing in de Splashklasse, spannend en noodzakelijk

Vernieuwing in de Splashklasse, spannend en noodzakelijk.

 

Het zal niemand ontgaan zijn, maar er zijn spannende ontwikkelingen binnen de Splash gaande. Vorig jaar, rond deze tijd, konden we melden dat Jachtwerf Heeg de nieuwe bouwer van de Splash was geworden.

Met Geert Wijma heeft de klasse een kundig en enthousiaste nieuwe eigenaar die samen met de SKON –laten we het ambitieus stellen- de volgende 25 jaar groei en ontwikkeling van de klasse wil verzorgen.

 

Vervolgens kwamen van vele kanten ideeën voor verbeteringen van de boot, achterstallig onderhoud en het versterken van de eenheid van binnen de klasse. Een belangrijk deel van deze ideeën is reeds gerealiseerd. We zijn als SKON dan ook heel blij met Geert Wijma als eigenaar die echt wil investeren in de klasse.

 

Onderdeel van de plannen was de restyling van de klasse en de modernisering van de Flash. De resultaten hiervan worden tijdens de HISWA gepresenteerd. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die even moeten wennen aan het nieuwe ”badeendje” in het zeil, maar behalve de restyling van het logo en het zeilteken blijft de Splash BLUE de ISAF eenheidsklasse die het was. Het zeil blijft gelijk en de klasse verandert niet. We hopen dat het onderdeel is van een nieuw elan.

 

Voor de Flash is dat anders.

We hebben het afgelopen jaar veel over de Flash gesproken. Het bleek steeds moeilijker om een actief wedstrijdveld bij elkaar te brengen en de organisatie van een NK werd steeds lastiger. Er moest wat gebeuren om de toekomst van de Flash als klasse veilig te stellen.

Ook vanuit het buitenland kwam de vraag naar vernieuwing van de Flash.
In het nieuwe fathead laminaat zeil komen veel wensen bij elkaar. Het ziet er echt gaaf en modern uit en door betere plaatsing van het zeilpunt worden de prestaties verbeterd.

Daarbij is het goedkoper omdat je geen nieuwe giek hoeft aan te schaffen. Het spreekt voor zich dat we hiermee een nieuwe groep zeilers willen binden en de Flash, nu omgedoopt tot Splash RED, een mooie nieuwe toekomst geven.

 

En als je dan toch bezig bent kun je net zo goed een andere wens van veel families invullen: een kleiner trainingszeil voor zwaar weer en/of een zeil waarmee een lichter broertje of zusje ook in die stoere boot kan zeilen!

Dit kleinere zeil heeft het logo en het zeilteken in de kleur GREEN gekregen en zo was de geboorte van GREENBLUE en RED een feit.

 

Op zaterdag 8 maart om 14.00 zal Lobke Berkhout de veranderingen officieel lanceren. Dus als je toch van plan was naar de HISWA te gaan, reserveer zaterdagmiddag in je agenda en kom allemaal!

We zijn volop in beweging en gaan er voor om ook het komend jaar van onze klasse weer de leukste jeugdklasse van Nederland te maken!

 

Namens het bestuur
Gerard Aartsen
Voorzitter

SPL-overzicht-01B