De 3e editie van de Splash Trainers Academy gaat in in het najaar van 2018 van start!

In 2019 ZT3 worden?

Doe dan mee aan Splash Trainers Academy 3e jaargang, de zeilwedstrijdtrainers opleiding, die de SKON samen met het Watersportverbond heeft opgezet en haal in 2019 je diploma.

Doelstelling: meer goede wedstrijdtrainers, en daardoor meer kids die gemotiveerd zijn en goed leren wedstrijdzeilen.

De opleiding staat open voor trainers voor alle (jeugd)klassen.

De SKON wil jeugdzeilers met plezier opleiden van beginnende tot topzeilers, trainers zijn daarin van essentieel belang. Door de aanhoudende groei van de Splash klasse is er behoefte aan meer wedstrijdzeiltrainers. Om hieraan bij te dragen heeft de SKON samen met het Watersportverbond een compacte, maar zeer professionele training opgezet met theorie, didactiek, tactiek, meteo, en praktijk. Deze training leidt de deelnemers op tot het officiële ZT 3 niveau. De hoofdtrainer is Splash train-icoon Hans Loermans, die jullie opleidt, daarnaast worden er een aantal ervaren gastsprekers en trainers/begeleiders uit de praktijk benaderd. Zodra we daar meer over weten laten we je dat weten.

De doelstelling van de training is dus om goede trainers voor de Splash en andere (jeugd) klasses in Nederland op te leiden. Goede zeilers zijn nog geen goede trainers. Voor trainer heb je een aantal vaardigheden en eigenschappen nodig die we je willen bijbrengen: didactiek: hoe leg je dingen duidelijk uit, techniek, tactiek, trim en het weer. Hoe leren mensen (en ieder mens leert anders), hoe speel je daar goed op in? Hoe motiveer je zeilers en hoe juist niet? Hoe doe je dat,  een goede training organiseren: qua voorbereiding, opzetten van de training en de training zelf. Hoe bouw je een jaarprogramma of een trainingsweek op? Hoe pas je je training aan verschillende zeilers met verschillende zeilniveaus aan? Een ander onderdeel is nieuwsgierigheid: hoe zorg je dat je zelf beter wordt, war haal je je informatie vandaan. Je krijgt opdrachten waarmee je zelf aan de slag moet gaan.

Normaal kost deze opleiding € 500. De SKON draagt € 200 bij, waardoor de kosten voor het officiële ZT3 diploma nog maar € 300 bedragen. Slaag je uiterlijk tijdens het herstkamp in 2019 dan krijg je nog eens € 50 extra van ons terug! Je kunt binnen de Splash Klasse dus slagen voor de helft van de kosten!

Dus wil je een (nog betere) Splash trainer worden? Geef je dan snel op. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Het programma

Het programma bestaat uit 4 zaterdagen, een praktijkweekend en -dag, een stage en het examen.

Theorie
15/16 december 2018
26/27 januari 2019
9/10 februari 2019
9/10 maart 2019

Praktijkweekend:
13/14 april 2019
2e praktijkweekend bij een vereniging en watersportverbond

Praktijk
Deze bestaat uit een praktijkweekend in Medemblik en een praktijkdag in je eigen zeilomgeving tijdens de Splash voorjaarstraining op Loosdrecht, Muiderzand of Noord. Je traint dan Splash zeilers (met 3 andere deelnemers) en wordt begeleid op die dag door een van de ervaren begeleiders.

De stage
Daarna volgt de stage bij een vereniging of trainingsgroep, waar je verschillende trainingen geeft. Deze stage en een begeleider regel je bij voorkeur zelf. De trainingen bereid je uiteraard goed voor, en geef je volgens de methodiek die je hebt geleerd. Tijdens de stage wordt je begeleid door een ZT4 trainer en krijg je feedback op en tips voor je trainingen. Deze ervaringen leg je weer vast in een portfolio. 

PVB’s en examen
In de pvb’s leg je je ervaring vast en reflecteer je op hoe het  nog beter zou kunnen. Als je alle pvb’s hebt afgerond en voldoende ervaring hebt opgedaan tijdens je stage, ben je klaar voor het examen. Tijdens je examen geef je een training aan een groep zeilers, in bijzijn van je examinator.

Toelatingseisen
Om deel te nemen moet je aan de volgende voorwaarde voldoen:

  • Leeftijd: ten minste 18 jaar in 2019
  • Wedstrijdervaring: ten minste 2x keer deelname aan DYR of vergelijkbaar. Ook actieve ouders die trainingen verzorgen op verenigingen worden nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen
  • Minimaal vaarbewijs 1, vaarbewijs 2 wordt aanbevolen
  • Een duidelijke motivatie: waarom wil je dit doen, wat wil je er mee bereiken?
  • De staf ( Hans Loermans) besluit over toelating tot de Academy. Bij grote belangstelling krijgen zeilers met een Splash verleden voorrang.

Kosten
De Academy kost meer dan €500. De SKON draagt € 200 bij, waardoor jouw kosten slechts €300 bedragen!!  Als je wilt dat wij je helpen om subsidie van je vereniging te krijgen, neem dan even contact op.

Meer weten, bel: Tanja de Wit 06-22042297 of mail naar regiozaken@splashclass.org

Of schrijf je direct in via deze link inschrijfformulier

Splash Trainers Academy ZT3 – Programma STA 3, 2018/2019
 1511 Aankeiler Splash Trainers Academy2
DEELNEMERS
Toelating Vaarbewijs 1 per 1 maart 2019, tenminste 18 jaar in 2019, minimaal regionale wedstrijdervaring
THEORIE
Datum Onderdeel Tijd
dag 1 Introductie/kick-off, methodiek 10-13 uur
dag 2 Methodiek, didactiek 9.30-12.30
dag 2 Mechanica 13.00-16.00
dag 3 Meteo 9.30-12.30
dag 3 Veiligheid, blessurepreventie, pers verzorging 13.00-16.00
dag 4 Racing rules 9.30-12.30
dag 4 Tactiek en strategie 13.00-16.00
PRAKTIJK
Datum Onderdeel Tijd
2 dagen Praktijkweekend 1 wknd
2 dagen Praktijkweekend 2                                                         1 dag Splashes trainen, 1 dag rubberboot vaardigheden, ’s avonds intervisie/pvb’s/portfolio wknd
* Praktijdag 3: tijdens Splash voorjaartrainingen op Loosdrecht, Muiderzand of in Noord. Groepjes van 3-4 cursisten
* Praktijkdag 4: rescue training gecombineerd met Rescue training van SKON/Verbond algemeen, o.a. redden mensen, rechtopzetten Splash
STAGE
Datum Onderdeel Tijd
meeloopstage JZL ( zelf regelen)
Opstapdag SKON regelen
april-sept 2018 Stage/portfolio-opbouw, training geven met regelmatige begeleiding van Leercoach
EXAMENS
Datum Onderdeel Tijd
Theorie-examen 16.00
Herfstkamp? Praktijkexamen aanvragen als portfolio af is en na akkoord en met handtekening van leercoach
JZL training? Praktijkexamen (2e kans)
Diploma-uitrijking