Trainers academy

De SKON wil jeugdzeilers met plezier opleiden van beginnende tot topzeilers, trainers zijn daarin van essentieel belang. Door de aanhoudende groei van de Splash klasse is er behoefte aan meer wedstrijdzeiltrainers. Om hieraan bij te dragen heeft de SKON samen met het Watersportverbond een compacte, maar zeer professionele training opgezet met theorie, didactiek, tactiek, meteo, en praktijk. Deze training leidt de deelnemers op tot het officiële ZT 3 niveau.

De hoofdtrainer is Splash train-icoon Hans Loermans, die jullie opleidt, daarnaast worden er een aantal ervaren gastsprekers en trainers/begeleiders uit de praktijk benaderd. Zodra we daar meer over weten laten we je dat weten.

De doelstelling van de training is dus om goede trainers voor de Splash en andere (jeugd) klasses in Nederland op te leiden. Goede zeilers zijn nog geen goede trainers. Voor trainer heb je een aantal vaardigheden en eigenschappen nodig die we je willen bijbrengen: didactiek: hoe leg je dingen duidelijk uit, techniek, tactiek, trim en het weer. Hoe leren mensen (en ieder mens leert anders), hoe speel je daar goed op in? Hoe motiveer je zeilers en hoe juist niet? Hoe doe je dat,  een goede training organiseren: qua voorbereiding, opzetten van de training en de training zelf. Hoe bouw je een jaarprogramma of een trainingsweek op? Hoe pas je je training aan verschillende zeilers met verschillende zeilniveaus aan? Een ander onderdeel is nieuwsgierigheid: hoe zorg je dat je zelf beter wordt, war haal je je informatie vandaan. Je krijgt opdrachten waarmee je zelf aan de slag moet gaan.

Normaal kost deze opleiding € 500. De SKON draagt € 200 bij, waardoor de kosten voor het officiële ZT3 diploma nog maar € 300 bedragen. Slaag je uiterlijk tijdens het herstkamp in 2019 dan krijg je nog eens € 50 extra van ons terug! Je kunt binnen de Splash Klasse dus slagen voor de helft van de kosten!

Dus wil je een (nog betere) Splash trainer worden? Geef je dan snel op. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

http://splashclass.org/trainersacademy/