SCIA

Nationale klasse organisaties Splash Blue en Red zijn verenigd in de Splash Class International Association (SCIA). De SCIA ondersteunt de promotie van de Splash in het buitenland.

Ook houdt de SCIA toezicht op de klassenvoorschriften van de Splash en de uitvoering hiervan. De technische commissie heeft contact met de ISAF om tot verbeteringen/ aanpassingen te komen.

De SCIA wijst, sinds de erkenning van de Splash als internationaal erkende klasse, ieder jaar een land en de locatie van de Splash Worlds (sinds 2020 Euro Cup) en het Europees kampioenschap van de Red aan.
Na 2x Stavoren (Nederland), Carnac (Frankrijk), Weymouth (Engeland), Nieuwpoort (Belgie), Puck (Polen), Riva (Italie), Split (Kroatie), Tavira (Portugal), Pwllheli (Wales), Takapuna (Nieuw Zeeland), Lipo(Tsjechie), Stellendam(Nederland), Puck ( Polen), St Feliu (Spanje) en Travemunde (Duitsland), Lelystad (Nederland), Garda (Italie), Roompot (Nederland), wordt het EK  2021 wederom in Travemunde  georganiseerd. In 2020 is er vanwege Corona geen EK  gevaren.

Voor meer informatie klik hier: www.splashworldwide.org.
Voor meer informatie over het SCIA klik hier: www.scia.me.