Internationaal

Naast een actief programma binnen de landsgrenzen is onze klasse ook actief in het buitenland. Jaarlijks komen er zeilers overenthousiast terug van verrassende evenementen die regelmatig te combineren zijn met een leuk reisje voor familie en/of vrienden. Iedereen is het er over eens dat deze evenementen voor de deelnemers een unieke ervaring zijn door het contact met buitenlandse Splashzeilers, het varen op soms grote zeeën, enzovoort.

Het hoogtepunt van de Internationale kalender is jaarlijks het Wereldkampioenschap Splash dat landen heeft aangedaan zoals: Nieuw Zeeland, Italië, Polen, Kroatië, Nederland, en ga zo maar door! Elk seizoen bereiden vele teams zich voor op dit evenement dat plaats vindt in de zomer. Zie voor meer informatie de site van het WK: www.splashworlds.org.

Daarnaast zijn er ook nog verschillende open nationale kampioenschappen die in omringende landen georganiseerd worden. De organisatie is altijd erg blij met een aanvulling van Nederlandse zeilers op het wedstrijdveld, wat aan de gastvrijheid van alle organiserende verenigingen te merken is! De SKON probeert voor elk evenement een groep zeilers enthousiast te krijgen om deel te nemen. Hiervoor wordt vaak een gezamenlijk transport opgezet en een trainer benaderd, waardoor de organisatie voor iedereen mogelijk is. Lijkt het jou leuk om eens een internationaal avontuur te beleven? Laat het ons dan weten, zodat we kunnen kijken hoe we dat samen voor elkaar kunnen krijgen!

Kennisdatabase

Tot slot gaan we ook een mooie database opbouwen vol met kennis over het zeilen in de Splash. Literatuur over technieken, interviews met topzeilers en filmpjes zullen voor alle leden beschikbaar worden. Op dit moment zijn we druk bezig met het verzamelen van inhoud voor de database. Heb je nog interessante stukken ergens op een computer staan waarmee we veel zeilers kunnen helpen, stuur deze dan ook naar secretariaat@splashclass.com