Nieuwsbrief 2017-2

Beste zeilers, ouders, familie en begeleiders.

De schaatsen kunnen nu wel definitief in het vet, de skischoenen weer naar zolder en de zeilen weer naar beneden. Het wordt lente en de trainingen zijn al begonnen! We gaan weer zeilen en wij kijken als bestuur weer enorm uit naar het komende seizoen. We hebben een hele leuke wedstrijdkalender, veel nieuwe leden – van harte welkom!- en een heel mooi WK in het verschiet in Lelystad. Dus allemaal, pak je zeilspullen, poets je boot en gooi m in het water. We komen er weer aan dit jaar!

Splash 30 jaar

De Splash bestaat dit jaar 30 jaar. Dat vieren we het hele jaar en in het bijzonder tijdens het WK in Lelystad. We zijn bezig een heel mooi programma samen te stellen voor zowel de zeilers als familie en begeleiders. Op het water en aan de wal gaat het heel leuk worden. Dus reserveer het WK in je agenda, een leukere start van de vakantie is niet mogelijk!

 

Schrijf je in voor het Paas evenement in Sneek

We hebben voor dit jaar een hele leuke wedstrijdkalender. We combineren wedstrijden op het grote water en op de plassen. We gaan dit jaar naar nieuwe plaatsen zoals Bruinisse, Vinkeveen en Zeewolde. Daarnaast blijven we trouw aan Paasevenement in Sneek, deelname aan de U4’s en DYR en uiteraard eindigen we in Grou met het Vaarwelkom.

De inschrijving voor het eerste evenement, het paasevenement 15-17 april bij de KWS op het Sneekermeer is al geopend, dus schrijf je in!
We hebben tijdens het Paasevenement ook altijd op zaterdagavond de Algemene ledenvergadering (ALV) bij Geert Wijma in Heeg. Uiteraard dit jaar ook weer met het gezellige buffet en de feestelijke afsluiting door de jeugdcommissie. Dit belooft veel dus wees erbij!

Nieuw dit jaar is dat de inschrijving voor het buffet nu niet via een apart google-sheet maar direct via het inschrijfformulier (incl. Incasso).

A/B indeling

Zoals eerder is aangekondigd op de SKON website zullen we dit seizoen de klassen A1 en A2 samenvoegen. Dit was al meerdere jaren een veelgevraagde wens en die hebben we gehonoreerd. De velden worden groter en qua wedstrijdzeilen uitdagender en het doorstromen/ promoveren wordt eenvoudiger. We hebben er alle vertrouwen in dat met deze beslissingen de wedstrijden aantrekkelijker worden. Dit betekent dat we vanaf het paasevenement kunnen inschrijven in A en B.

Telling voorjaars/ najaars klassement

De telling voor het voor- en najaarsklassement gaan we een klein beetje aanpassen. In het verleden telden we alle wedstrijden bij elkaar op en per 5 wedstrijden kreeg je 1 aftrek wedstrijd. Vanaf dit jaar tellen we alleen de uitslagen van het evenement. Dan maakt het aantal gezeilde wedstrijden niet uit en heb je geen voor of nadeel als er veel of weinig wedstrijden gezeild worden. Alle evenement tellen even zwaar. In het voorjaar hebben we 5 uitslagen (2X U4 en 3 Splash Tours) en passen we 1 aftrek toe en in het najaar 4 uitslagen met 1 aftrek. Bijkomend voordeel is de uitslagenverwerking eenvoudiger wordt en dus veel minder kans op fouten en veel sneller beschikbaar komt na een evenement.

 

Rescue  veiligheid van onze zeilers staat voorop !

Voor beginnende zeiler (en de ouders) is het belangrijk om te weten dat de SKON twee Rescue RIBs in eigendom heeft. Dit geeft de beginnende zeiler en natuurlijk ouders een veilig gevoel. Deze RIBs worden ingezet tijdens evenementen, zoals SKON sailingtour en United 4’s. De coördinatie wordt geregeld door de Rescue coördinator en die zoekt natuurlijk mensen die deze RIB’s willen en kunnen bemannen en vervoeren. Dit zijn meestal begeleidende ouders die het leuk vinden om de belangrijke taak uit te voeren en je ziet wat er gebeurt op het water.

Voor ieder evenement zijn er ouders nodig, met vaarbewijs 1 en 2 voor groot water. Mocht u zich aangesproken voelen om een van de Rescue RIBs te bemannen of wil leren hoe dit in zijn werk gaat of zelf een RIB hebben en mee willen helpen stuur dan een e-mail naar Rescue@splashclass.org.

Daarnaast zijn wij op zoek naar een Club of persoon die een van de Rescue RIBs zou wil adopteren. De Vrijbuiter en Het Witte Huis hebben deze taak recent al op zich genomen en hebben deze RIBs heen en weer gereden en stalling geregeld. Wij zijn nu opzoek naar andere een Club of persoon die deze taak op zich neemt. Het voordeel is dat beide RIBs een frame hebben waar een Splash op kan. Dus één trailer waar een RIB en een Splash op ligt, dus één trekhaak nodig. RIB adopteren? Neem dan contact op met Wedstrijdzaken (wedstrijden@splashclass.org) of de Rescue coördinator ( Rescue@splashclass.org).

Om uw vaardigheden in het rescuevaren te verbeteren zal er op 4 juni een Rescue leerdag worden gehouden. Deze dag is onderdeel van de Splash academy en staat ook open voor rescuende ouders.

Tenslotte vinden we het erg belangrijk dat het rescueteam goed op de hoogte is van eventuele medische bijzonderheden van zeilende kinderen zodat we deze extra in de gaten kunnen houden. Indien dit het geval is verzoeken we deze bijzonderheden via een mailbericht aan de rescuecoordinator  rescue@splashclass.org bekend te stellen.

Algemene Ledenvergadering

Graag nodigen wij je uit voor de Algemene Ledenvergadering op zaterdag 15 april a.s.
Aanvang: 19.30 uur,  locatie: Jachtwerf Heeg, It Bûtlân 14 te Heeg. Geert Wijma is dus weer onze gastheer! (als de wedstrijden in Sneek heel laat eindigen, passen we het aanvangstijdstip aan. we willen graag dat iedereen die mee doet in Sneek ook aanwezig is bij de ALV)

De Algemene Leden Vergadering (ALV) is de belangrijkste vergadering van een vereniging. Daar moet je bijzijn. We hebben bij deze vergadering de gebruikelijke onderwerpen als: jaarverslagen over het afgelopen jaar inclusief het vaststellen van de jaarrekening van de penningmeester en de  bestuurswisselingen.
Op het besloten deel van de website (hiervoor moet je eerst inloggen) zullen de komende periode alle financiële documenten beschikbaar komen die betrekking hebben op deze vergadering. Aansluitend is er bij Jachtwerf Heeg een heerlijke maaltijd met toetje! Jullie aanwezigheid wordt hierbij zeer op prijs gesteld! Na het buffet heeft de jeugdcommissie natuurlijk iets heel leuks in petto voor ons allemaal.

WK Lelystad

De voorbereidingen voor het WK zijn in volle gang! Het wordt een geweldige belevenis niet in de laatste plaats omdat de Splash 30 jaar bestaat. Lees alle bijzonderheden op  http://www.splashworldslelystad.com. Zonder jullie hulp lukt het echter niet. Geef je daarom op als vrijwilliger, dit kan voor hulp tijdens het evenement maar ook bij het voorbereiden.

Inschrijven voor het WK moet http://www.Splashworlds.org ook daar kun je je inschrijven voor de camping. Wil je een plaats in de haven reserveren voor een jacht, dan kun je dat rechtstreeks doen bij de havenmeester van Bataviahaven. Zeg er wel bij dat het voor het WK Splash is.

 

Splash RED Alert!

Er zit weer leven in de RED. er is een groep met bijna inmiddels 8 zeilers die het wedstrijdzeilen in de RED nieuw leven in wil blazen. Ze hebben de Sailing Tours van Sneek, Bruinisse, Zeewolde en Grou uitgekozen om deel te nemen. Dus iedereen die nog twijfelt, sluit je aan bij Roaul van Dok, Tjerk Thalen, Eva Asbeek, Niels van Bazel, Marleen Horssen en Joris van Veen!

Veranderingen in de wedstrijdregels (samenvatting)

Elke vier jaar worden de wedstrijdregels aangepast om de wedstrijdervaring van zeilers en organisatie te verbeteren. De grootse wijzigingen zijn niet op het gebied van de vaarregels: Er is een nieuwe definitie toegevoegd, de ondersteunende persoon. De regels van het wedstrijdzeilen, de regels in de aankondiging van het evenement en de wedstrijdbepalingen gelden nu dus ook voor ouders, coaches, zeilmakers en andere personen die de deelnemende zeiler ondersteunen. We hebben de afgelopen jaren binnen de Splash Klasse daar zeer weinig problemen mee gehad, maar het is goed om te weten dat wanneer dat noodzakelijk is, je ook tegen ondersteunende personen kunt protesteren.

Tot slot, wij hebben er zin in! Schrijf je in en laten we er met z’n allen weer een heel mooi jaar van maken!

Gerard Aartsen

Voorzitter