Introductie Splash nieuwe stijl

De Splash wordt in 2014 uitgebreid met nieuwe zeilen en in een nieuw jasje gestoken.

Jachtwerf Heeg introduceert tijdens de HISWA Amsterdam Boatshow van 5 t/m 10 maart de nieuwe lijn en huisstijl van de Splash. De officiële onthulling van het nieuwe SPLASH logo en de nieuwe SPLASH zeilen wordt gedaan door Lobke Berkhout (Olympisch zeilster) en vindt plaats op zaterdag 8 maart om 14.00 uur op onze stand (hal 1.130).

De Splash, al meer dan 25 jaar een grote internationale wedstrijdklasse, krijgt een nieuw logo en twee zusjes erbij. In samenwerking met ontwerper Koos de Ridder is de Splash nu uitvoerbaar met 3 verschillende zeilen op dezelfde boot:GREEN, BLUE en RED.

 

De internationale ISAF jeugdklasse krijgt de naam SPLASH BLUE en zal alleen worden voorzien van een nieuw zeilteken, het zeil blijft gelijk.

De nieuwe SPLASH RED is het meest in het oog springend met het nieuwe grote fathead laminaatzeil, deze zal de Flash-klasse gaan vervangen.

De Splash-lijn wordt compleet met de SPLASH GREEN, een kleiner zeil voor op de Splash voor de jongere zeilers en voor training.

 

Met deze vernieuwing zal de bestaande Splash-klasse niet veranderen, er wordt wel nieuw elan aan het bestaande concept gegeven.

De jeugdige zeilers kunnen na de optimist hun wedstrijdervaring en plezier halen uit de vele trainingen en wedstrijden die er worden georganiseerd bij verenigingen en door de SKON (klasseorganisatie). Zelfs een WK en EK met internationale deelname staat jaarlijks op het programma, met veel vertier aan de wal voor ouders en zeilers.

 

De ambities van Jachtwerf Heeg en haar dealers zijn om de Splash verder uit te bouwen en de lijn internationaal te promoten.

Deze jeugdboot is voor zowel de recreatieve als wedstrijdzeiler zeer geschikt voor jongeren vanaf 13 jaar. Met het nieuwe laminaatzeil van de SPLASH RED zal er voor de oudere en zwaardere zeilers weer een interessante nieuwe klasse ontstaan.

Het fathead zeil is getest en is goed trimbaar, de boot ligt goed op het roer en heeft net als de Splash een goede balans.

Door het nieuwe laminaat zeil en het nieuwe logo is de SPLASH RED een eigentijdse verschijning op het water.

SPL-overzicht-01B