SKON Rescue op het water,

Voor beginnende zeilers (en de ouders) is het belangrijk om te weten dat de SKON twee rescue RIBs in eigendom heeft. Dit geeft de beginnende zeiler en natuurlijk ouders een veilig gevoel.

Deze RIBs worden ingezet tijdens evenementen, zoals de SKON Sailing Tour en United 4’s. De coördinatie wordt geregeld door de Rescue coördinator.  Ouders die deze RIB’s willen en kunnen bemannen en vervoeren zijn belangrijk.  Meestal zijn dit ouders die het leuk vinden om deze belangrijke taak uit te voeren en gelijk dicht op het wedstrijdveld te zien wat er  gebeurt. Het watersportverbond organiseert regelmatig een rescue cursus. Om een RIB te mogen besturen heb je vaarbewijs I of II nodig. Maar ook “opstap/hulpouders” zijn meer dan welkom.

Voor ieder evenement zijn er ouders nodig, met vaarbewijs 1 en 2 voor groot water. Mocht u zich aangesproken voelen om een van de Rescue RIBs te bemannen of wil leren hoe dit in zijn werk gaat of zelf een RIB hebben en mee willen helpen stuur dan een e-mail naar Rescue@splashclass.org.

Daarnaast zijn wij altijd op zoek naar een vereniging of personen die een van de Rescue RIBs zouden willen adopteren.  Het voordeel is dat beide RIBs een frame hebben waar een Splash op kan. Dus één trailer waar een RIB en een Splash op ligt, dus slechts één trekhaak nodig.

RIB adopteren? Neem dan contact op met Wedstrijdzaken (wedstrijden@splashclass.org) of de Rescue coördinator ( Rescue@splashclass.org).

Voor de veiligheid van de zeilers is het erg belangrijk dat de Rescue aanwezig is op de evenementen aanwezig is. Dit is vaak een vereiste om een wedstrijd te mogen starten.

Tenslotte vinden we het erg belangrijk dat het rescueteam goed op de hoogte is van eventuele medische bijzonderheden van zeilende kinderen zodat we deze kinderen extra goed in de gaten kunnen houden. Indien er sprake is van medische bijzonderheden dienen deze  via een mailbericht aan de rescuecoordinator  rescue@splashclass.org doorgegeven te worden.

Draaiboek Rescue Splash