SKON Rescue op het water,

Voor beginnende zeiler (en de ouders) is het belangrijk om te weten dat de SKON twee Rescue RIBs in eigendom heeft. Dit geeft de beginnende zeiler en natuurlijk ouders een veilig gevoel.

Deze RIBs worden ingezet tijdens evenementen, zoals SKON sailingtour en United 4’s. De coördinatie wordt geregeld door de Rescue coördinator en die zoekt natuurlijk mensen die deze RIB’s willen en kunnen bemannen en vervoeren. Dit zijn meestal begeleidende ouders die het leuk vinden om de belangrijke taak uit te voeren en je ziet wat er gebeurt op het water.

Voor ieder evenement zijn er ouders nodig, met vaarbewijs 1 en 2 voor groot water. Mocht u zich aangesproken voelen om een van de Rescue RIBs te bemannen of wil leren hoe dit in zijn werk gaat of zelf een RIB hebben en mee willen helpen stuur dan een e-mail naar Rescue@splashclass.org.

Daarnaast zijn wij op zoek naar een Club of persoon die een van de Rescue RIBs zou wil adopteren. De Vrijbuiter en Het Witte Huis hebben deze taak recent al op zich genomen en hebben deze RIBs heen en weer gereden en stalling geregeld. Wij zijn nu opzoek naar andere een Club of persoon die deze taak op zich neemt. Het voordeel is dat beide RIBs een frame hebben waar een Splash op kan. Dus één trailer waar een RIB en een Splash op ligt, dus één trekhaak nodig.

RIB adopteren? Neem dan contact op met Wedstrijdzaken (wedstrijden@splashclass.org) of de Rescue coördinator ( Rescue@splashclass.org).

Voor de veiligheid van de zeilers is het erg belangrijk dat de Rescue aanwezig is op de evenementen aanwezig is. Dit is vaak een vereiste om een wedstrijd te mogen starten.

Tenslotte vinden we het erg belangrijk dat het rescueteam goed op de hoogte is van eventuele medische bijzonderheden van zeilende kinderen zodat we deze extra in de gaten kunnen houden. Indien dit het geval is verzoeken we deze bijzonderheden via een mailbericht aan de rescuecoordinator  rescue@splashclass.org bekend te stellen.

Draaiboek Rescue Splash