SKON Sailing Tour
De SKON organiseert ieder jaar de SKON Sailing Tour, super gezellige wedstrijden met veel boten aan de start. De SKON Sailing Tour in 2019 is in Sneek (20, 21, 22 april), Schildmeer (25, 26 mei), Roompot (15, 16 juni), Braassem (14, 15 september) en tenslotte in Grou (5, 6 oktober) met het leukste zeilevenement van Nederland, Vaarwelkom!

Daarnaast werkt de SKON nauw samen met de Stichting United 4 Sailing. De United 4 wedstrijden tellen in 2019 mee voor het voorjaars- en najaarsklassement voor de A en B.

In de wedstrijdkalender kun je zien wanneer de SKON Sailing Tour evenementen, de U4-wedstrijden en het ONK (DYR) plaatsvinden. Tevens is in deze kalender aanvullende informatie over de evenementen opgenomen.

Let op: deelname aan SKON Sailing Tour evenementen kent naast het hebben van een meetbrief en startlicentie enige aanvullende verplichtingen, deze zijn beschreven in de Notice of Race. Tijdens evenementen zal worden gecontroleerd of aan deze verplichtingen is voldaan. Tip: maak kopieën van je papieren en neem die altijd mee.

Nog geen lid, maar wel meedoen?
Als SKON willen we nieuwe Splashzeilers die nog geen lid zijn, de mogelijkheid bieden om eenmalig deel te nemen aan een SKON Sailing Tour evenement. Op deze manier kan men ervaren wat het is om mee te doen aan zo’n evenement. Natuurlijk is het betalen van het inschrijfgeld verplicht. Je schrijft je net als iedereen in via https://www.sailing.today/

Maak hiervoor eerst een profiel aan op sailing.today, kies vervolgens de wedstrijd waar je aan wilt meedoen en schrijf je in voor de Splash Blue B. Stuur vervolgens een mail naar secretariaat@splashclass.org waarin je vermeldt dat je je hebt ingeschreven, dat je nog geen lid bent en dat je eenmalig meedoet om te zien of je lid wilt worden.

Regionale wedstrijden
Ook in de regio’s worden diverse wedstrijden (bv. de Combi’s) georganiseerd waaraan de Splash kan meedoen. Op de kalender kun je vinden wanneer deze wedstrijden plaatsvinden. Tevens is in deze kalender waar mogelijk aanvullende informatie over de evenementen opgenomen.

Internationale wedstrijden
Tenslotte zijn er ook nog internationale wedstrijden waar je in de Splash aan kunt meedoen (bv. het WK Splash en de Eurocup Splash Red). In de wedstrijdkalender kun je vinden wanneer deze wedstrijden plaatsvinden. Tevens is in deze kalender waar mogelijk aanvullende informatie over de evenementen opgenomen.